Produkty pro červené tofu (2)

Gorgonzola DOP

Gorgonzola DOP

Gorgonzola je sýr s syrovým těstem bílé slámové barvy, jehož zelené žíhání je způsobeno procesem erborinatury, tedy vznikem plísní. V variantě Dolce je krémový a měkký, s jedinečnou a charakteristickou chutí, mírně pikantní. V variantě Piccante má výraznější a silnější chuť, jehož těsto je více erborinované, konzistentní a křehké. Vyrobeno z pasterizovaného mléka pocházejícího z farem nacházejících se v oblasti původu s přídavkem mléčných kultur a vybraných plísní, přirozeně bez laktózy. Je dostupný v klasických formátech.
Pecorino z jeskyně - Zrálé

Pecorino z jeskyně - Zrálé

Touha nás všech je jistě sledovat zdravou a výživnou stravu. Ve skutečnosti, není náhodou, že v naší povaze je vždy přítomný záměr znovuobjevit, najít a konzumovat pravé potraviny, jaké existovaly kdysi. Protože naše společnost je zaměřena na tradici, nemohli jsme ochudit milovníky sýra o Pecorino Val d’Orcia Stagionato in grotta. Charakteristika tohoto produktu spočívá právě v jeho zrání. To probíhá přirozeně, uvnitř jeskyně vyhloubené v tufovém kameni; a právě v tomto prostředí, během celého období zrání, sýr získává nezapomenutelné aroma a chutě „opravdu nezapomenutelné“. V jeskyni zůstává přibližně 4 měsíce, během kterých je sýr pečlivě chráněn a ošetřován v kůře s rostlinným olejem, aby si zachoval svou chuť.